Foto: LETA

Pasta nodaļu samazināšana Latvijas lauku reģionos, digitālo prasmju nevienlīdzība vecāka gadagājuma cilvēkiem un veidi, kā risināt šīs problēmas vai pielāgot citus pakalpojumus – par šiem jautājumiem otrdien, 27. februārī, diskutēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijā.

Sēdes sākumā Latvijas Universitātes pētniece Ilze Mileiko ieskicēja pētījuma par senioru digitālajām prasmēm secinājumus. Viens no tiem liecināja, ka aptuveni 40% senioru spēj lietot internetu, bet daudzi tikai vienkāršākās funkcijas – nosūtīt ziņu "WhatsApp", nevis samaksāt rēķinus.

Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Aija Leitāne, atsaucoties uz šo pētījumu, kurā federācija arī iesaistījās, norādīja, ka tas parādīja to, kas bija jau zināms – Latvijas sabiedrība ir samērā veca. Tāpat viņa uzsvēra, ka pasta nodaļas senioriem ir vajadzīgas, jo tā ir arī vieta, kur socializēties.

Pasta nodaļu samazināšanas jautājums tika apskatīts kontekstā ar iepriekš izskanējušajiem "Latvijas pasta" plāniem to skaita reorganizācijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!