Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Kara draudu Latvijai šodien nav, bet tas nenozīmē, ka situācija nākotnē nevar mainīties, tāpēc mums visiem ir jāturpina strādāt bez nolemtības sajūtas, šādi Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien skaidroja otrdienas vakarā publiskoto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vēstījumu Latvijas sabiedrībai vērtēt kritiski tendenciozas spekulācijas par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā.

"NBS vēstījums ir skaidrs signāls, ka viņi nesaskata šādus riskus, pie robežas nepulcējas Krievijas militārie spēki," pauda Siliņa.

Savukārt Rinkēvičs mediju pārstāvjiem atgādināja, ka dzīvojam trauksmainā laikā un daudzviet NATO dalībvalstīs valsts amatpersonas un militārpersonas atklāti runā par to, par ko nav runāts pēdējos 30 gadus jeb kopš Aukstā kara beigām, proti, ka jābūt gataviem dažādiem scenārijiem. 

Tāpat viņš norādīja, ka daudzas ziņas par Krievijas militārajām spējām ir spekulācija, ko veicina sociālo tīklu tīklu lietotāji.

Valsts prezidents atzina, ka sociālo tiklu laikmetā daļa sabiedrības vairs neuzticas valsts amatpersonu teiktajam un medijos rakstītajam, bet tā vietā tic sociālajos tīklos publicētiem vēstījumiem, kuru mērķis ir radīt neticību, turklāt šie vēstījumi ir saistīti ar Krievijas propagandas mašinēriju.

Viņš apliecināja, ka patlaban tiešu militāru apdraudējumu nav, bet mums ir jāgatavojas atvairīt iespējamus uzbrukumus nākotnē. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!