Foto: Pixabay
Lielvārdes dzelzceļa stacijā, kāpjot ārā no vilciena, cietusi sieviete, sociālajā tīklā "X" ar notikušo dalījusies aculieciniece. Cietusī pēc negadījuma nogādāta ārstniecības iestādē.

Sociālā tīkla "X" lietotāja Ilze Rassa pastāstīja, ka piektdien, 8. martā, Lielvārdes vilcienu stacijā noticis negadījums. Tur vilciens, kas devies virzienā no Rīgas uz Daugavpili, apstājies tā, ka pēdējie sastāva vagoni nav bijuši pretī platformai, kur cilvēkiem jāizkāpj.

Divas kundzes gados nav spējušas no vilciena izkāpt. Viena nokritusi uz muguras, otra līdzās, pāršķeļot pieri ar šķembām, par redzēto stāsta aculieciniece.

Neviena no sievietēm neesot bijusi spējīga pati piecelties. Uz notikumu vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Rassa uzsver, ka izkāpšana Lielvārdes stacijā notika absolūti nedrošā vietā. Pēc notikuma vilciens aizbraucis.

NMPD pārstāve Laura Bērziņa portālam "Delfi" apstiprina, ka piektdien pulksten 13.42 saņemts izsaukums uz negadījumu Lielvārdes dzelzceļa stacijā.

Dienesta mediķi sniedza palīdzību vienai cietušajai personai, kura apmierinošā stāvoklī nogādāta ārstniecības iestādē.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Edgars Butāns norāda, ka šo gadījumu nav fiksējis nedz konduktors, nedz "Latvijas dzelzceļa" Lielvārdes stacijas personāls.

Vilciena vadītājs esot apstājies precīzi pie atzīmes par apstāšanos. Butāns atzīmē, ka šobrīd lielā pasažieru skaita dēļ Daugavpils reisu izpilda pagarinātais vilciena sastāvs. Tagad uzņēmums lūdzis Dzelzceļa inspekciju veikt pārbaudi, vai apstāšanās atzīme izvietota atbilstoši gan parastajiem, gan pagarinātajiem sastāviem.

"Ja kādreiz kāds pasažieris nonāk situācijā, kad vilciens apstājies vietā, kur nav perons, lūdzam nekavējoties vērsties pie konduktora, konduktors sazināsies ar mašīnistu, kurš norādīs uz drošu rīcību," informē Butāns.

Vienlaikus "Pasažieru vilciens" aicina cietušās sievietes sazināties ar uzņēmumu par kompensāciju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!