Foto: Shutterstock
Netiek plānots ieviest vispārēju viedierīču aizliegumu skolās, bet šo ierīču lietošanas kārtību katra izglītības iestāde varētu noteikt individuāli.

Trešdien, 13. martā, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē notika diskusija par 10 286 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Par kvalitatīvu skolas laiku bez personiskajām viedierīcēm sākumskolās un pamatskolās".

Vēlas vispārēju aizliegumu

Iniciatīvas autors, Valles pamatskolas direktors Jānis Viegliņš norāda, ka viņš vēlas panākt personīgo viedierīču izmantošanas aizliegumu sākumskolās un pamatskolās, lai sevišķi jaunākajās klasēs bērni vairāk koncentrētos mācībām, kā arī, lai bērni skolā socializējās ar citiem bērniem un vairāk piedalās skolas aktivitātēs.

Viņš uzskata, ka viedierīces bērnu vidē ir kļuvušas arī par neveselīgu prestiža simbolu un sāncensības iemeslu. Viegliņš ir pārliecināts, ka virtuālās vides ietekmes mazināšana skolas laikā noteikti būs labvēlīga bērnam sevišķi svarīgajā personības un emocionālās noturības, kultūras, ētikas un apziņas par sevi veidošanās vecuma posmā.

Uzrunā deputātiem iniciatīvas autors skāra arī medijpratības jautājumus, norādot, ka bērniem ir grūti atšķirt viltus ziņas. "Tagad bērnus māca dažādas aplikācijas telefonos, bet vecāki diemžēl ne," secināja Viegliņš.

Skolu atbildība

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!