Cēsīs vakar pēcpusdienā ar zarnu infekciju hospitalizēto skaits bija sasniedzis 36 cilvēkus, informēja Sabiedrības veselības aģentūras preses sekretāre Ieva Lasmane. Ar zarnu infekciju saslimuši 17 pieaugušie un 19 bērni.
Cēsīs otrdien un trešdien pirmajā dienas daļā ar zarnu infekcijas pazīmēm tika hospitalizēti 27 cilvēki, visi tika ievietoti Valmieras slimnīcā. Konditorejā, kur saslimušie iegādājušies kūkas, atklāti higiēnas pārkāpumi, un tā ir slēgta.

Cēsu rajona Pārtikas un veterinārā dienesta nodaļas vecākā pārtikas inspektore Modrīte Zieda-Ziediņa iepriekš pastāstīja, ka saslimušie uzturā lietojuši Cēsu rajona Patērētāju biedrības kafetērijā, Uzvaras bulvārī 1 ražoto krēma konditoreju. Veicot analīzes šajā iestādē, atklāti būtiski higiēnas pārkāpumi, diviem uzņēmuma strādniekiem konstatēti tādi paši saslimšanas simptomi kā pircējiem.

"Uzņēmumam piespriests 20 latu administratīvais sods, kā arī apturēta tā darbība līdz pilnīgai tā dezinfekcijai, kā arī līdz brīdim, kamēr atkārtotas analīzes neuzrādīs infekcijas ierosinātāju klātbūtni," norādīja Zieda-Ziediņa.

Uzņēmumam turpmāk būs aizliegts ražot un tirgot krēma konditoreju.

Viņa sacīja, ka pagaidām vēl nav iespējams noteikt konkrētu saslimušo diagnozi, taču tā būs zināma tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!