No sestdienas līdz svētdienas vakaram Latvijā kopumā reģistrēti 15 ugunsgrēki, cilvēki cietuši un bojāgājuši uguns nelaimēs nav.
Kopumā ugunsdzēsēji devās uz 25 izsaukumiem, no kuriem piecas reizes viņi - uz glābšanas darbiem.

Vienā no glābšanas darbu gadījumiem meklēta kāda Kleistu mežā apmaldījusies sieviete. Ugunsdzēsēji, ieslēdzot bākugunis, braukājuši pa vietām, kur varēja būt pazudusi sieviete un pēc neilga laika viņa atsaukusies un nogādāta mājās.

Divas reizes ugunsdzēsēji no grāva izvilkuši tur iebraukušas mašīnas, savukārt divas reizes devušies uz vietām, kur apgāzies auto ar indīgu vielu vai dīzeļdegvielu.

Jau ziņots, ka Ludzas rajonā svētdien sešus kilometrus no Zilupes robežkontroles punkta apgāzās kravas auto, kas veda 20 tonnas indīgās vielas polipropilēnu, ko izmanto lidmašīnu aplaistīšanai aukstā laikā. Liels kaitējums dabai netika radīts, jo uz zemes izlija tikai apmēram 150 līdz 200 litriem indīgās vielas. Ugunsdzēsēji arī sarunāja nepieciešamo tehniku - krānu, kas palīdz auto tikt ārā no grāvja.

Savukārt sestdien Dobeles rajona Jaunbērzes pagastā apgāzās auto ar benzīna vedējcisternu. Dīzeļdeviela izlija apmēram piecu kvadrātmetru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!