Šīs nedēļas traģiskais notikums ar nepilnus divus gadus veco zēnu, kurš smagas traumas guva, pakļūstot zem vilciena, rosinājis Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātu aicināt normatīvajos aktos iestrādāt normas, kas paredz vecāku atbildību gadījumos, kad bērni netiek uzraudzīti.
Bērnu traumatisma pieauguma problēmu šodien īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks (Latvijas Pirmā partija) apspriedis ar Bērnu klīniskās slimnīcas direktoru Dzintaru Mozgi, Saeimas deputātu Aigaru Pētersonu ("Jaunais laiks") un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu reanimatologu Pēteri Kļavu.

Ierosinājumu paredzēt vecāku atbildību gadījumos, kad bērni netiek uzraudzīti, atbalstījuši arī ārsti, akcentējot nepieciešamību problēmas risināšanā iesaistīties visām valsts un pašvaldību institūcijām, kas nodarbojas ar bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem.

Baštika preses sekretāre Elija Ozoliņa informēja, ka sarunas gaitā arī akcentēta nepieciešamība informēt vecākus un sabiedrību kopumā par bērna traumatisma profilaksi.

Kā ziņots, pirmdien sešu stundu ilgušā operācijā mediķiem izdevās piešūt kreisās rokas apakšdelmu kādam gadu un astoņus mēnešus vecam zēnam, kurš smagas traumas guva, pakļūstot zem vilciena.

Gaiļezera slimnīcas mikroķirurgs Gundars Krauklis stāstīja, ka zēnu vagonu parka teritorijā, Rīgā, aizķēris garām braucošs vilciens un viņš trieciena rezultātā pakļuvis zem riteņiem. Zēnam norauts rokas apakšdelms - starp plaukstas locītavu un elkoni, viņš guvis arī galvaskausa lūzumu.

Valsts policijas preses dienestā pastāstīja, ka par negadījumu operatīvos dienestus informējusi zēna māte, kura redzējusi notikušo. Viņa skaidrojusi, ka redzējusi, kā bērns spēlējas pie sliedēm un tuvojas vilciens, taču esot domājusi, ka vilciens brauc pa citām sliedēm. Kad viņa aptvērusi, ka var notikt nelaime, bijis jau par vēlu.

Krimināllieta par šo negadījumu netiks ierosināta. Policija pieļauj, ka vecāki tiks sodīti administratīvi, jo pietiekami nav pieskatījuši bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!