Premjers Andris Šķēle uzskata, ka pedofilijas skandāls Latvijā ir "izsmelts", un raidījuma "Nedēļa" producents, deputāts Edvīns Inkens ir kļūdījies, paziņojot par lietu atklātībai.
"Inkens ar visu savu brigādi ir izgāzies, tas ir skaidrs," svētdien paziņoja Šķēle intervijā Latvijas televīzijas "Panorāmā".

Viņaprāt, šis skandāls Latvijas sabiedrībai ir izsmelts.

Premjers pauda, ka prokuratūra pati pārbaudīs vai Inkens un deputāts Jānis Ādamsons gribējuši gāzt varu Latvijā, un pats ar to vairs nenodarbosies. Iepriekš Šķēle sacīja, ka lūgs prokuratūru ierosināt krimināllietu.

"....Es negribu ar šo lietu vairāk nodarboties. Es domāju, ka ar šo lietu ir jānodarbojas kompetentām iestādēm. Valdībai jādara savs darbs. Un ar visiem tiem paziņojumiem, ar kuriem nākuši iepriekš tādi raidījumi kā "Nedēļa", acīmredzot, lai nodarbojas citi cilvēki," paziņoja Šķēle.

Viņš pauda, ka noticis mēģinājums sajaukt divas lietas: noziegumu pedofiliju - mazgadīgu bērnu izmantošanu netiklām darbībām - ar Ādamsona un Inkena "brigādes" interesēm.

Jau ziņots, ka pirmoreiz Šķēles vārdu saistībā ar pedoflijas skandālu publiski pieminēja Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

Ceturtdien Bērziņš paziņoja, ka Ādamsons un Inkens cenšas Saeimas izmelēšanas komisijas paspārnē izrēķināties ar prokuratūru un Šķēli. Bērziņš iesniedza prokuratūrai sarunu atšifrējumus ar pedofilijas lietā cietušajiem, paziņojot, ka to dēļ Šķēles vārdu nevar saistīt ar pedofilijas lietu.

Savukārt prokuratūras pārstāvji piektdien paziņoja, ka Šķēles vārds lietā ir nosaukts, taču viņu pieminējis cilvēks, kas pats strādā kā prostitūta. Turklāt liecinieka teiktais pamatots uz no citiem dzirdētā, ko nevar pārbaudīt. Tādēļ nav nekāda pamata saistīt Sķēli vai citas valdības amatpersonas ar pedofilijas lietu.

Ādamsons svētdien televīzijā paziņoja, ka Saeimas izmeklēšanas komisija nav grasījusies nosaukt Sķēles vārdu.

Viņš apsveica skatītājus ar Trešo Adventi un apstiprināja, ka ceturtdien tiks nosaukti iesaistīto personu uzvārdi. Taču komisija neizmeklējot jautājumus par politiķu seksuālo orientāciju.

"Tas, ka kādam politiķim ir savādāka seksuālā orientācija, nav mūsu izmeklēšanas objekts," pauda Ādamsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!