Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) uzskata, ka "Latgalītes" slēgšana neatrisinās kriminālo situāciju, jo nelegālo preču tirgotāji atradīs citas vietas pilsētā, kur realizēt savas preces, informēja Bojāra preses sekretāre Brigita Višņevska.
Bojārs ir saņēmis iekšlietu ministra Māra Gulbja ("Jaunais laiks") vēstuli, kurā tiek lūgts izvērtēt iespēju noņemt tirgus statusu tā saucamajam "Latgalītes" tirgum.

Domes priekšsēdētājs atbalsta iekšlietu ministra iniciatīvu cīņai ar nelegālu preču tirdzniecību. Tomēr tai pašā laikā Bojārs norāda, ka vietās, kur notiek nelegālo preču tirdzniecība, būtu biežāk, kaut vai katru dienu, jārīko reidi, iznīcinot nelikumīgās preces un normalizējot situāciju.

Bojārs ir gatavs tikties ar iekšlietu ministru, lai meklētu citus risinājumus nelegālās tirdzniecības izskaušanai "Latgalītes" apkaimē.

"Latgalītes" teritorija ir iznomāta AS "Otto", turklāt nesen ir beigusies tiesvedība par šo zemes gabalu. Tiesvedība tika uzsākta, jo, beidzoties zemes nomas līgumam ar "Otto", tika izsludināts konkurss par šī zemes gabala izmantošanu.

AS "Otto" sāka tiesvedību, lai saņemtu kompensāciju par ieguldījumiem infrastruktūrā un īslaicīgās būvēs. Starp domi un "Otto" tika panākts mierizlīgums, līgumu ar nomnieku pagarinot uz vēl deviņiem gadiem.

Kā skaidro domē, lai mainītu šī zemes gabala statusu, ir jālauž līgums, bet līguma laušanai jābūt pamatojumam. Šajā gadījumā vainīgi ir tie, kas veic nelikumīgu tirdzniecību - atsevišķi tirgotāji, nevis zemes nomnieki, tādēļ līguma laušanas gadījumā atkal sāktos tiesvedība, norāda Bojārs.

"Latgalīte" aizņem mazliet vairāk par 2000 kvadrātmetriem zemes, nomas maksā dome saņem Ls 1 par kvadrātmetru gadā.

Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, šodien Drošības un kārtības jautājumu komitejā iecerēts iekļaut ārkārtas jautājumu par situāciju "Latgalītē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!