Rīgā 94. vidusskolā kāds skolēns otrdien blēņojoties ar gaisa šauteni sašāvis savu vienaudzi - 12 gadus vecu zēnu, kurš pēc notikušā nogādāts Bērnu klīniskajā slimnīcā. Šāvējs bijis 14 gadus vecais Pāvels K., kuram policijas darbinieki pēc notikušā atņēmuši pneimatisko šauteni "Baikal".
Slimnīcā Edgaram konstatēta šauta brūce krūšu kurvja kreisajā pusē. Slimnīcā noskaidroja, ka traumas nav smagas un pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas jau otrdien sašautais pusaudzis atlaists mājās.

Skolas direktors Vladimirs Komarovs pastāstīja, ka negadījums noticis automodelistu nodarbību laikā. Pāvels slepus skolā ienesis gaisa šauteni, un, spēlējoties un tēmējot ar to uz saviem vienaudžiem, šautene izšāvusi un trāpījusi zēnam.

Par notikušo uzreiz informēts skolas direktors, kurš izsaucis policiju, kas sastādījusi administratīvo protokolu.

Pāvels K. nav 94.vidusskolas audzēknis, taču viņš piedalījies automodelistu nodarbībās. Skolēniem šobrīd ir rudens brīvdienas, tādēļ skolā daudz audzēkņu negadījuma laikā nav atradušies.

Komarovs atzīst, ka notikušais gadījums ir ļoti mulķīgs, taču tas varēja izvērsties par ļoti nepatīkamu, jo ievainojums varēja būt smagāks. Atbildīgais pasniedzējs esot saņēmis rājienu un skolas direktors nolēmis turpmāk novērst šādus atgadījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!