Kāda 23 gadus veca rīdziniece Jeļena nokļuvusi absurdā situācijā - pašai nezinot uz viņas vārda reģistrēts svešs bērns, kuru viņa it kā esot dzemdējusi šā gada pavasarī un pēc tam to pametusi slimnīcā.
Lai pierādītu, ka viņai bērnu nav, Jeļenai jāgriežas tiesā, taču speciālisti atzīst, ka tiesas procedūra būs gara, dārga un sarežģīta, ceturtdien par šokējošo faktu ziņo laikraksts "Diena".

Jeļena stāstījusi, ka pie viņas vasarā ieradušies policisti, lai paziņotu, ka bērnunamā atrodas viņas bērns. Viņai paskaidrots, ka Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā maijā iestājusies kāda sieviete alkohola reibumā, bez dokumentiem un nosaukusi viņas vārdu, uzvārdu un adresi. Pēc dzemdībām viņa no slimnīcas aizbēgusi, bet bērns reģistrēts uz Jeļenas vārda.

Sieviete policijai uzrakstījusi paskaidrojumu, ka bērna viņai nav bijis, ko var medicīniski apliecināt. Tomēr ar to nav pieticis, un amatpersonas viņai prasījušas parastīt dokumentus par atteikšanos no bērna. Taču šādus dokumentus Jeļena nav parakstījusi, jo bērna viņai nav bijis.

Vienīgais ceļš, kā Jeļenai pierādīt savu taisnību, ir vēršanās tiesā, atzīst laikraksts.

"Es neatsakos no kādām ekspertīzēm vai tamlīdzīgām lietām, ja jau valsts man piereģistrējusi bērnu un tagad grib pieādīt, ka tas tiešām ir mans bērns. Taču man šķiet pavisam neloģiski, ka man par savu naudu būtu jāsniedz tiesā prasība, lai pierādītu, ka es neesmu māte!" sacījusi Jeļena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!