Sabiedriskā organizācija "Glābiet bērnus" pirmdien, 27.novembrī, plāno iesniegt Ģenerālprokuratūrā audio ierakstu ar kādas Aleksandrovas internātskolas audzeknes liecībām par skolas direktora seksuālo uzmākšanos.
Ierakstu gan neesot veikuši organizācijas darbinieki, bet kāds Aleksandrovas internātskolas pārstāvis. Ierakstu "Glābiet bērnus" saņems pirmdien un uzreiz nodos Ģenerālprokuratūrai.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis ceturtdien uzdevis Krāslavas rajona virsprokurorei Maldai Kristovskai organizēt un kontrolēt pārbaudi par iespējamiem likuma pārkāpumiem Aleksandrovas internātskolā.

Prokuratūra arī pieprasījusi organizācijas "Glābiet bērnus" priekšsēdētājai iesniegt viņas rīcībā esošos dokumentāros videomateriālus, kuri nepieciešami pārbaudes veikšanai.

Nevalstiskā organizācija "Glābiet bērnus" konstatēja, ka Aleksandrovas internātskolas direktors Kazimirs Kutjuns izmanto internātskolas audzēkņus savas mājsaimniecības darbos, ar bērniem domāto maizi baro savus lopus, kā arī konstatēti seksuālās uzmākšanās gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!