Rīgā gada beigās vai nākamā gada sākumā varētu atvērt Spānijas vēstniecību, jo pašlaik Spānijas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.
Spānijas goda konsuls Latvijā Andris Kļaviņš aģentūrai BNS sacīja, ka vēl jāstrādā pie vēstniecības izveides, tādēļ to varētu atvērt vai nu gada beigās, vai arī nākamā sākumā.

Jaunais Spānijas vēstnieks Emilio Lorenso Serra (Emilio Lorenzo Serra) 6.aprīlī iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. Prezidente viņu sveica kā pirmo Spānijas vēstnieku, kurš rezidēs Rīgā.

Iepriekšējais Spānijas vēstnieks Havjers Garrigvess Floress (Javier Garrigues Florez) rezidēja Stokholmā.

Garrigvess Floress jau vizītes laikā pagājušā gada maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu informēja par Spānijas lēmumu atvērt vēstniecību Rīgā. Vēstnieks sacīja, ka politisks lēmums par Spānijas vēstniecības atvēršanu Rīgā jau ir pieņemts.

Jau toreiz vēstnieks un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga bija vienisprātis, ka Spānijas vēstniecības atklāšana Rīgā būs vērtīgs stimuls arvien plašākiem kontaktiem starp Latviju un Spāniju, tostarp lielākas intereses radīšanai starp abām valstīm.

Latvijai ir vēstniecība Spānijas galvaspilsētā Madridē, kā arī goda konsuli Seviļā, Barselonā un Valensijā.

Pēc Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas abas valstis 1991.gadā atjaunoja diplomātiskās attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!