Gan Tautas saskaņas partija (TSP), gan Latvijas Sociālistiskā partija (LSP) sola atbalstīt valdības izvirzīto Alekseju Loskutovu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktora amatā, līdz ar to ceturtdienas slēgtajā balsojumā Loskutovs varētu iegūt parlamenta vairākuma atbalstu.
TSP vadītājs Jānis Jurkāns aģentūrai BNS norādīja, ka frakcijas vēlas, lai birojs pēc iespējas ātrāk sāktu reālu darbu, un TSP rīcībā nav informācijas, ka Loskutovs šim amatam būtu nepiemērots. "Nav jau arī citas alternatīvas," sacīja Jurkāns.

Lai gan TSP iepriekš solīja par savu attieksmi pret Loskutovu izšķirties tikai pēc kandidāta iztaujāšanas, frakcija trešdien ar Loskutovu nemaz netikās. TSP pārstāvis Aleksandrs Bartaševičs aģentūrai BNS sacīja, ka šādai sarunai nav bijis laika, savukārt cits TSP deputāts Andrejs Klementjevs žurnālistiem atzina, ka Loskutova biogrāfija bijusi pārliecinoša arī bez papildu jautājumiem.

Arī LSP frakcijas vadītājs Aleksandrs Golubovs aģentūrai BNS sacīja, ka frakcija Loskutova iecelšanu atbalstīs, taču frakcijas nostāju nespēja argumentēt. "Atbalstīsim tāpēc, ka tāda kandidatūra. Beidzot ir atrasts cilvēks, kurš strādās," pauda Golubovs.

Par savu lēmumu vēl nav paziņojusi kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", taču arī bez šīs frakcijas atbalsta, kā arī "Jaunā laika" un "tēvzemiešu" balsīm Loskutovs ceturtdienas balsojumā var cerēt uz 61 balsi.

Pilnīgi vienprātīgu atbalstu pēc tikšanās ar Loskutovu viņam pauda Zaļo un zemnieku savienība.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien nolēma uz KNAB priekšnieka amatu virzīt biroja darbinieku Loskutovu, kuru par piemērotāko šim amatam jau iepriekš atzina premjers Indulis Emsis. Par piemērotāko KNAB vadītāju ministri izšķīrās aizklātā balsojumā. Par Loskutovu balsoja premjers un visi 13 ministri, kas piedalījās valdības sēdē.

Valdošā koalīcija otrdien solīja Loskutovu atbalstīt, savukārt opozīcijā esošais "Jaunais laiks" un "tēvzemieši" norādīja, ka Loskutovs uz viņu atbalstu var necerēt. Kreisā opozīcija par savu rīcību sola izšķirties tikai pēc kandidāta iztaujāšanas frakciju sēdēs.

KNAB priekšnieks amatā jāapstiprina Saeimai, un paredzams, ka balsojums varētu notikt jau ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!