Šā gada sešos mēnešos, pildot dienesta pienākumus, gājuši bojā četri Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieki. Savukārt pagājušā gada laikā nevienam NBS karavīram un virsniekam dienesta laiks nebeidzās letāli, apliecināja NBS Preses un Informācijas nodaļas pārstāve seržante Aļona Ņikitina.
Jau ziņots, ka, pildot profesionālā militārā dienesta pienākumus starptautiskajā misijā Irākā, šā gada 8.jūnijā munīcijas neitralizēšanas operācijas laikā gāja bojā NBS Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas rotas vada komandiera vietnieks virsleitnants Olafs Baumanis.

Savukārt 20.janvārī Liepājā, veicot Jūras spēku Kara kuģu flotiles mīnu meklētāja M-03 "Namejs" zemūdens daļas apskati, bojā gāja 23 gadus vecais Ūdenslīdēju komandas komandieris leitnants Aivis Doniks, kurš Jūras spēkos dienēja no pagājušā gada maija.

Ņikitina pastāstīja, ka vēl viens NBS Gaisa spēku virsnieks gāja bojā šā gada maijā Ungārijā. Viņš bijis nosūtīts uz angļu valodas apmācībām, bet pēkšņi miris no sirdslēkmes.

Tāpat pēkšņi ar kādu sirdskaiti šogad miris Drošības dienesta virsnieks. Ņikitina par šo gadījumu plašāku informāciju nevarēja sniegt.

Šā gada sešos mēnešos bruņotajos spēkos ir reģistrēti 706 militārās disciplīnas pārkāpumi. No tiem 325 gadījumos ir bijusi dienesta pienākumu nolaidīga izpilde. Reģistrēti 108 pārkāpumi, pildot iekšējo un sardzes dienestu, 99 neattaisnoti dienesta kavējumi, daļas patvaļīga atstāšana vai nesavlaicīga atgriešanās dienesta vietā, kā arī ir konstatēti 38 pārkāpumi, kas saistīti ar alkohola lietošanu.

Visvairāk uzskaitīto pārkāpumu ir konstatēti obligātā militārā dienesta karavīru vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!