Policija aicina iedzīvotājus neiegādāties pirotehniku nelicencētās tirdzniecības vietās un no privātpersonām, kā arī iesaka neglabāt pirotehniku bērniem pieejamās vietās, BNS informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Šogad Ziemassvētkos Rīgā pie mediķiem vērsušies seši cilvēki ar traumām, kas gūtas, lietojot pirotehniku.

Šogad policija konstatējusi sešus gadījumus, kad pārkāpti pirotehnikas tirdzniecības noteikumi, kopumā izņemti pirotehnikas izstrādājumi gandrīz 3000 latu vērtībā.

Par pirotehnikas tirgošanu bez licences pēc administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.2 panta uzliek naudas sodu no 200 līdz 250 latiem. Savukārt par tirdzniecību neatļautā vietā atbilstoši 155.4 pantam konfiscē preces, atkārtotā gadījumā - piemēro arestu no 3 līdz 15 diennaktīm, konfiscējot neatļautā tirdzniecības vietā esošas preces.

Policija atgādina vecākiem, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz sodu vecākiem līdz 80 latiem, ja to bērni, kas nav sasnieguši 14 gadu vecumu, nodarbojas ar sīko huligānismu - spridzina petardes sabiedriskajā transportā, kāpņu telpās, nodarot miesas vai mantas bojājumus.

Leiškalns atzīmē, ka svētku laikā policija strādās pastiprinātā režīmā. Pieredze rādot, ka Jaungada svinību laikā cietušo skaits varētu būt lielāks nekā Ziemassvētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!