Ukraiņu uzņēmējs, Jūrmalas domnieka Aleksandra Bašarina biznesa partneris Oleksijs Žarovs ticis apglabāts Rīgā, Raiņa kapos, šodien ziņo "Latvijas Avīze" (LA).
"To, ka Žarovs nav bijis vienkāršs mirstīgais, apliecina viņa lepnā izvadīšana. Tā notika pareizticīgo Rīgas Aleksandra Ņevska katedrālē, kas atrodas Rīgas centrā un kas 14.augustā pusotru stundu bija slēgta," raksta laikraksts.

Šajā dienā Ukrainas pilsoni Žarovu apglabāja Raiņa kapos, kur apbedīti vairāki ievērojami literāti. Pēc Otrā pasaules kara šie kapi veidojās kā revolucionāro cīnītāju, izcilu kultūras, zinātnes un padomju darbinieku apbedīšanas vieta.

Tomēr pēdējos gados šeit ir notikusi "nomenklatūras maiņa" - Raiņa kapu "valdības laukumā" savas mūža mājas ir raduši vairāki kriminālo attiecību kārtošanas upuri. Te apglabāts firmas "Mono AM" vadītājs Valērijs Mačugins un modeļu aģentūras "Natalie" vadītāja Natālija Meisāne, kurus nogalināja algots slepkava, firmas "Intrerlog PTE" ģenerāldirektors Igors Conda, par kura saistību ar kriminālajām aprindām minēts vairākkārt, "haritonovietis" Jurijs Voļvačs, kuri tāpat kļuvuši par kriminālu attiecību kārtošanas upuriem, atgādina LA.

Par Žarova apglabāšanu Raiņa kapos netālu no "valdības laukuma" aktīvu ieinteresētību, pēc LA ziņām, esot izrādījusi kāda augsta Rīgas domes amatpersona. Žarovam kapa vieta Raiņa kapos tikusi ierādīta pēc norādījuma pa tālruni.

"Apbedīšanas ceremonijā piedalījās apmēram 200 cilvēku. Bēru laikā Raiņa kapu teritorijā bija vērojamas neparasti daudz pēdējos gados ražotas automašīnas ar ēnotiem stikliem," teikts publikācijā.

Jau ziņots, ka 10.augustā Brīvības gatvē tika uzspridzināta apvidus automašīna "Mercedes Benz G500", ar kuru brauca uzņēmējs, SIA "Jūrmalas pērle" līdzīpašnieks Žarovs un viņa apsargs. Sprādzienā uzņēmējs gāja bojā, bet viņa apsargs un kāda garāmgājēja guva traumas.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Policija izvirzījusi trīs versijas par nozieguma motīviem - biznesa attiecību kārtošana, atriebība vai sadzīviski motīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!