Par darbā pieļautajiem pārkāpumiem no amata atcelts Zemgales apgabaltiesas zvērināts tiesu izpildītājs Mārtiņš Švarcbahs, informēja tieslietu ministres preses sekretāre Iveta Grūberte.
Kā pastāstīja Grūberte, šis ir pirmais gadījums kopš zvērinātu tiesu izpildītāju institūcijas izveidošanas, kad tieslietu ministrs no amata atceļ tiesu izpildītāju.

Zvērināti tiesu izpildītāji darbu sāka pagājušajā gadā, kad stājās spēkā attiecīgs likums un tika izveidota Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP). Švarcbahs par tiesu izpildītāju strādājis arī pirms tiesu izpildītāju likuma spēkā stāšanās.

Gada laikā par viņu saņemtas vairākas sūdzības - gan par nolaidību, gan par savlaicīgu izpildu darbību neveikšanu un citiem pārkāpumiem. Viņam piemēroti divi disciplinārsodi.

Lēmums par šāda disciplinārsoda piemērošanu tapis pēc tam, kad izvērtētas saņemtās sūdzības un materiāli par tiesu izpildītāja darbā pieļautajiem pārkāpumiem.

Kopš 2003.gada novembra par Švarcbaha darbu LZTIP sūdzības saņēmusi vairākkārt. Tajās norādīts uz zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošo likumu neievērošanu un pieļauto nolaidību savās darbībās.

Vienlaikus vakantajā Zemgales apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja amatā ar tieslietu ministres Vinetas Muižnieces (TP) rīkojumu iecelts zvērināts tiesu izpildītājs Andris Strazds, par ko informācija tiks izsludināta laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmumu par atcelšanu no amata Švarcbahs var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!