Augustā veiktajā aptaujā, lūgti raksturot savu attieksmi pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES), 32% iedzīvotāju dalību ES atzinuši par ‘labu lietu’ (jūlijā 31%), 18% - par ‘sliktu lietu’ (20%), savukārt 43% izvēlējušies atbildi ‘ne laba, ne slikta lieta’ (jūlijā 40%).
Latvijas dalību ES par ‘labu lietu’ biežāk kā caurmērā uzskatījuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, kā arī aptaujātie, kuru mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli pārsniedz 101 latu.

Neitrālu attieksmi - atbildi ‘ne laba, ne slikta’ lieta biežāk izvēlējušies iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 64 gadiem, aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 25 latus, kā arī respondenti Latgalē un lauku apvidos dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā ‘sliktu lietu’ biežāk vērtējuši aptaujātie vecumā no 65 līdz 74 gadiem, citu tautību pārstāvji, Rīgā dzīvojošie, kā arī iedzīvotāji, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī ir no 51 līdz 75 latiem.

Salīdzinot pilsoņu un respondentu bez pilsonības attieksmi pret Latvijas dalību ES, var konstatēt, ka pilsoņu attieksme pret Latvijas dalību ES ir labvēlīgāka: atbildi ‘laba lieta’ norādīja 34% pilsoņu un 24% respondentu bez pilsonības, bet atbildi ‘slikta lieta’ izvēlējās attiecīgi 15% pilsoņu un 28% respondentu bez pilsonības. Pilsoņi biežāk kā respondenti bez LR pilsonības pauda neitrālu attieksmi – atbildi ‘ne laba, ne slikta’ atzīmēja attiecīgi 45% un 37%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!