Ģenerālprokuratūra ir atteikusi ierosināt krimināllietu par Rīgas Centra humanitārās vidusskolas atstādinātā direktora Jāņa Jundža darbībām, atrodoties interešu konfliktā.
Prokuratūrā šā gada jūlijā vērsās Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments, lūdzot apsvērt iespēju ierosināt krimināllietu pret Jundzi. Šādu lēmumu departaments pieņēma, iepazīstoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās pārbaudes rezultātiem par Jundža darbību.

Jundzis tika atstādināts no darba pienākumu veikšanas pagājušā gada 13.martā, pēc tam kad, pamatojoties uz skolēnu vecāku sūdzībām par nelikumīgu maksājumu pieprasīšanu, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā tika uzsākta direktora darbības pārbaude.

Kā informēja departamenta sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Indra Vilde, Ģenerālprokuratūra vēstulē departamentam norādīja, ka departamenta iesniegti materiāli par Jundža rīcību nesatur jaunu būtisku informāciju un tie liecina par administratīvajiem pārkāpumiem, nevis kriminālpārkāpumiem.

Taču noilguma dēļ par šiem pārkāpumiem Jundzi administratīvi sodīt nav iespējams, norāda Ģenerālprokuratūra.

KNAB veiktās pārbaudes rezultāti apliecināja, ka Jundzis pārkāpis interešu konflikta novēršanas likumdošanas normas.

KNAB konstatēja, ka Jundzis atradies interešu konflikta situācijā, pieņemot darbā savu meitu par mūzikas skolotāju, bet sievu - par dokumentu kopētāju un strādnieci.

Tāpat birojs konstatēja, ka, slēdzot skolas telpu iznomāšanas līgumu par skolēnu ēdināšanas organizēšanu ar savu meitu, Jundzis atbrīvoja to no komunālo pakalpojumu samaksas.

Iepriekš Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Elmārs Vēbers informēja Rīgas domes deputātus, ka ar Jundža darbībām laikā no 1999.gada līdz 2003.gada 1.martam Rīgas pašvaldībai un trešajām personām ir nodarīti zaudējumi vismaz par Ls 14 320.

Pēc Vēbera teiktā, direktora pārkāpumus var sadalīt trīs pozīcijās - zaudējumi pašvaldībai no ēdnīcas darbinieku algošanas, zaudējumi par komunālo pakalpojumu samaksu nomnieku vietā, kā arī materiālais zaudējums trešajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!