Valdība otrdien neatbalstīja brīvdienās iekritušu svētku dienu pārcelšanu uz nākamo nedēļu, lai cilvēkiem sanāktu vairāk brīvdienu. Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis sacīja, ka uzņēmēji savu darbu ir saplānojuši jau gadu uz priekšu, tādēļ nevajadzētu viņu plānus izjaukt.
Valdība likumprojektu nosūtījusi saskaņošanai Trīspusējās sadarbības padomei, kurā kopā sanāk darba devēji, valdība un arodbiedrības. Kalvītis prognozēja, ka izmaiņas varētu pieņemt, ātrākais, nākamgad.

Ierosinājumu pārcelt brīvdienās iekritušas svētku dienas uz nākamo nedēļu iesniedza "Ekonomistu apvienība 2010", pamatojot, ka sakritību dēļ Latvijā šogad desmit svētku dienu vietā būs tikai septiņas.

To savukārt asi kritizēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), jo uzskata, ka priekšlikums neatbilst ekonomikas un arī uzņēmēju interesēm. "Ekonomistu apvienības 2010" priekšlikumā minētā argumentācija ir pilnīgi aplama, jo svētku dienu nobīde un attiecīgi mākslīga brīvdienu skaita palielināšana sarežģītu uzņēmējdarbību un radītu papildu izmaksas darba devējiem. Jebkuri mēģinājumi panākt svētku dienu skaita palielināšanu ir vienkārši kaitniecība Latvijas valstij, uzskata LTRK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!