Veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP) uzdevis Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāram Uldim Līkopam uzsākt Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) direktora Gunāra Lasmaņa atbrīvošanu no amata.
Kā informēja Bērziņa padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Normunds Beļskis, Lasmanis ir zaudējis ministra uzticību, tādēļ uzdots likumā paredzētajā kārtībā atbrīvot slimnīcas direktoru no amata.

Lasmanis, iespējams, pārkāpis likumu, ne tikai pieņemot lēmumus par savu atalgojumu un prēmiju izmaksu, bet arī pieņemot darbā savu dēlu.

Šādus secinājumus izdarījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB jau kopš pagājušā gada novembra veic pārbaudi LOC saistībā ar direktora finansiālo darbību.

Laika posmā no 2002.gada janvāra līdz 2004.gada novembrim Lasmaņa prēmijas apjoms bija 56 293 lati. Piemēram, Lasmaņa vidējā darba samaksa mēnesī pagājušajā gadā ir bijusi 3542 lati un desmit mēnešos kopumā - 35 424 lati, lai gan viņa pamata darba alga mēnesī ir 1100 lati.

Lasmanis nenoliedz, ka no slimnīcas ārpusbudžeta ieņēmumiem sev piešķīris līdzekļus, tomēr uzskata, ka šāda rīcība ir pamatota viņa veiktā darba apjoma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!