Foto: Privātais arhīvs
Iededzot otro svecīti Adventes vainagā vai vienkārši tāpat uz brīdi pavērojot tās liesmiņu un uzelpojot, esam vēl par vienu soli tuvāk Ziemassvētkiem.

Kā jau minēju pagājušonedēļ, par godu gaidīšanas laikam, kad cenšamies notvert vai saglabāt miera sajūtu dvēselēs, uz sarunu aicināju četras lieliskas un iedvesmojošas sievietes, kuras, katra gan savā veidā, tomēr ikdienā vairo gaismu un prot novērtēt patiesās vērtības, bez kurām dzīvē neiztikt.

Šonedēļ mana un nu arī jūsu sarunu biedrene bija jogas terapeite un "Urban Yoga Studio" vadītāja Agnese Guļāne, kuras ikdiena paiet mudinot un mācot sievietes un patiesībā ikvienu interesantu rast mieru un harmoniju sevī.

"Kopš ar ģimeni aizbraucām no Rīgas, man Adventes un Ziemassvētku laiks asociējas ar tīru, spirgtu ziemas gaisu, mežu, pastaigām, kā arī ar dūmu smaržu, kas kāpj no māju skursteņiem un mājās rada siltumu un omulību.

Vēl man šis laiks asociējas ar gaismu. Tās tagad ir vismazāk, tādēļ tā ir daudz labāk pamanāma. Adventes laikā es cenšos vairāk un apzinātāk domāt par gaismas klātbūtni manā dzīvē un attieksmē, vairāk meditēt, dalīties un pievērst īpašu uzmanību visam tam labajam, kas mums apkārt notiek un ko spēj sagādāt mūsu līdzcilvēki.

Protams, šis ir arī piparkūku smaržas laiks, bet tās mūsmājās, pateicoties bērnu nepacietībai, cepam jau no novembra vidus," par savām Adventes laika garšām, krāsām un smaržām stāsta Agnese, kurai šis laiks ir īpašs arī ģimenes ikdienas būtiskāko notikumu dēļ.

"Četrus gadus atpakaļ, tieši Adventes laikā, mēs gaidījām mūsu ģimenei pievienojamies meitiņu. Aizdedzinot katru nākamo sveci Adventes vainagā, arvien tuvojāmies viņas dzimšanas dienai, un kopš šī laika Adventi izjūtu kā svinīgu brīnumu gaidīšanas un radīšanas laiku," atklāj Agnese, mudinot pēc šī svinīguma, gaismas un miera tiekties ikvienu.

"Es cilvēkiem gribētu novēlēt mieru un laiku. Mieru, lai ir iekšējais spēks un pārliecība sajust un dāvāt mīlestību, ļauties tai. Lai ir pārliecība, ka viss jau ir (un būs!) labi. Viss jau ir labi, bet to var novērtēt tikai esot mierā un klusumā - tas vairās tapt ieraudzīts steigā, paviršībā, noguruma izraisītā aizkaitinājumā.

Un vēl es gribētu mums, sievietēm, novēlēt laiku, ko mēs atļautos sev paņemt sava miera un harmonijas izkopšanai, bet, pats galvenais, lai mēs justos tik bagātas ar laiku, lai spētu to izšķērdīgi un vieglprātīgi dāvināt saviem mīļajiem un tuvajiem.

Tā ir vienīgā patiesi nozīmīgā un dārgā dāvana, ko mēs, šai saulē dzīvojot, spējam viens otram uzdāvināt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!