Foto: Shutterstock

Ziemassvētkos galvenā loma tiek dota skaisti izdekorētai eglītei, tāpēc pedantiskākajiem rotātājiem noderēs portāla Housebeautiful.co.uk padomi, kas ļaus izvairīties no vilšanās.

Pārbaudi gaismiņu virtenes

Ja šķiet, ka dienas gaismā ar gaismiņu rotājumiem viss ir kārtībā, pārbaudi tumsā, vai visas virtenes lampiņas tik tiešām deg. Tumsā par to var daudzkārt labāk pārliecināties.

Iekarini virtenes

Kad lampiņas ir pārbaudītas un viss mirgo tieši tā, kā paredzēts, iekarini tās eglītē. Gaismiņu virtene kalpo kā rotāšanas pamats, un ar to jebkura eglīte izskatīsies bagātīgāka. Enerģijas taupīšanas nolūkos gaismiņu virteni vari aizstāt ar diegā savērtu popkornu– šāda pieeja lieliski kalpos skandināvu dizaina piekritējiem.

Ievēro secību!

Ja rotājumu krājumā ir gan smagāki, gan vieglāki rotājumi, noteikti vispirms sāc rotāt egles stabilākos zarus ar smagākajiem rotājumiem, un tad ķeries klāt pie vieglāko rotu izkarināšanas.

Dažādība

Gadījumā, ja eglītes rotāšanā izmanto iekarināmas bumbiņas, tad raugies, lai tās būtu dažāda izmēra. Ja visas bumbiņas būs vienāda izmēra, egle izskatīsies smagnējāka, nekā patiesībā.

Kas par daudz – tas par skādi

Svētku eglītei ir jābūt gaumīgi izrotātai, tāpēc nepārcenties ar pārlieku dažādu krāsu dekorācijām, bet ja ievēro tikai vienkrāsainību, raugies, lai egles skaistums tiktu izcelts.

Eņģeļu mati

Ja dekorēšanā izmanto tā saucamos eņģeļu matus jeb spīdīgos diedziņus, tos izmanto kā pēdējos, sākot ar egles augšdaļas un tad apakšdaļas rotāšanu.

Galotnes rotājums

Tradicionāli egles rotāšanu noslēdz ar dekoratīvas zvaigznes izlikšanu. Ja veikalu piedāvājumā neesi atradis zvaigzni, kuras dizains tevi apmierinātu, izveido to pats.

Skaista pamatne

Kas gan būtu skaista Ziemassvētku eglīte bez izrotātas pamatnes. Aptin pamatnei kādu dekoratīvu papīru vai audumu, un apsien lentīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!