Foto: LETA

Ir jāturpina darbs pie neatkarīgu un kvalitatīvu mediju stiprināšanas, norādījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, komentējot Eiropadomes pieņemto lēmumu izveidot stratēģiskās komunikācijas grupu.

Lai atspēkotu Krievijas īstenotās dezinformācijas kampaņas, Eiropas Savienības (ES) valstu vadītāji Eiropadomes laikā nolēmuši izveidot stratēģiskās komunikācijas grupu, piektdien portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

"Esmu gandarīts par marta Eiropadomes atbalstu vienai no Latvijas prioritātēm - ES stratēģiskās komunikācijas spēju stiprināšanai. Taču vienlaikus ir jāturpina arī darbs pie neatkarīgu un kvalitatīvu mediju tālākas stiprināšanas," norādījis Rinkēvičs.

Eiropadomes laikā ES Augstajai pārstāvei ārlietās un drošības politikas jautājumos Federikai Mogerīni uzdots sadarbībā ar dalībvalstīm un ES institūcijām līdz šī gada jūnijam sagatavot rīcības plānu stratēģiskajai komunikācijai.

Kā norāda ĀM, Latvija uzskata, ka šim lēmumam ir jāietver arī konkrēts atbalsts mediju stiprināšanai reģionā, un Latvija izvērtēs sava pārstāvja nosūtīšanu dalībai stratēģiskās komunikācijas grupā.

ES un tās dalībvalstu stratēģisko komunikācijas spēju stiprināšanas mērķis ir dot pretsparu Krievijas īstenotajām dezinformācijas kampaņām, stiprināt neatkarīgu mediju vidi, kā arī paaugstināt iedzīvotāju mediju lietotājprasmi, atgādina ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!