Foto: DELFI

Lietuvas interneta vidē lielu jautrību izraisījušas fotogrāfijas ar Paņevežas pilsētas Ziemassvētku rotājumiem. Īpašu uzmanību izpelnījusies pilsētas centrālajā laukumā novietotā egle, raksta "Delfi.lt".

Salīdzinot ar citām lielo pilsētu eglēm, tā ir nožēlojama, interneta komentāros raksta lietuvieši. Dienas laikā redzams, ka kociņš ir izteikti asimetrisks, taču naktī zem spilgtajiem un bezgaumīgajiem rotājumiem tas pats nemaz nav redzams.

Pilsētas vadītāja Krīstīne Vareikiene gan uzskata, ka dabīgs koks tā var izskatīties, un deformācijas esot normas robežās, īpaši ņemot vērā to, ka egli ietekmējot arī sniegs. Vareikiene portālam "Delfi" norādīja, ka koks ir Paņevežas Mežu pārvaldes dāvinājums, bet dekorētāji ir savas jomas profesionāļi, un tas, vai egle patīk, vai ne, ir katra paša gaumes jautājums.

Viņa arī aizstāv Ziemassvētku kociņa izskatu, norādot, ka tas ir lētāks un dabīgāks, nekā citās pilsētās, kurās eglītes skaistas uztur speciāli mākslīgi metāla rāmji. Turklāt ar to varējis kaut kas atgadīties arī transportēšanas laikā, kā jau tas dabīgiem kokiem notiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!