Foto: DELFI

Kā ik gadu pirms Ziemassvētkiem bērnu un jauniešu sporta centrā "Daugavas sporta nams" norisinās invalīdu amatnieku, rokdarbnieku un mājražotāju izstrādājumu Ziemassvētku tirdziņš, kur ar lielāko mīlestību tiek sagādātas gan gardas, gan praktiski noderīgas dāvanas no dalībnieku dāsnajām rokām.

Tie, kas kaut reizi apmeklējuši šo Ziemassvētku tirdziņu, zina, kādas tik pērles un apslēpto talantu meistardarbus šeit var atrast – sākot no vilnas zeķēm, dūraiņiem, šallēm, piespraudēm, eglīšu rotājumiem, un beidzot dažādiem koka izstrādājumiem, tamborējumiem, pinumiem, pašu darinātām svecēm un kartītēm. No gardumu lādēm šajā tirdziņā tiek piedāvātas dalībnieku ceptās un apgleznotās piparkūkas, zāļu tējas, medus un citi veselīgi un gardi kārumi, kas noder gan sevi lutināšanai, gan citu apdāvināšanai.

Kā novērojām, dalībnieki ar katru gadu kļūst arvien radošāki, piedāvājot kaut ko interesantu un iepriekš nesastaptu, piemēram, uz koka dēļiem uzzīmētus mākslas darbus, sapņu ķērājus, koka rotaļlietas, foto rāmīšus no jūras izskalotiem kociņiem, un citus radošus darbus, kurus ar labākajiem nodomiem radījuši cilvēki, kas ir pelnījuši saņemt prieku arī no mums.

Šī Ziemassvētku tirdziņa zinātāji jau novērojuši, ka dalībnieku sejās vienmēr plaukst patiess smaids un neviltots prieks par katru apmeklētāju. Esot tirdziņā, ne vienam vien rodas sajūta, ka dalībniekiem galvenais nav pārdot, bet gan piedalīties un tvert pozitīvās emocijas, kas šeit nudien netrūkst. Tā kā šis pasākums katram dalībniekam ir gaidīts notikums, tad šeit var ne tikai sameklēt Ziemassvētku dāvanas, bet arī iegrimt sirsnīgās sarunās ar dalībniekiem. Tik laipnus, smaidīgus un sirsnīgus cilvēkus vienviet, šķiet, nevar sastapt nevienā citā tirdziņā.

Tirdziņš bērnu un jauniešu sporta centrā "Daugavas sporta nams'' atvērts līdz 21. decembrim no plkst. 09:00 līdz 19:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!