Foto: DELFI
Svētdien, 21. decembra vakarā ikviens ir laipni aicināts doties uz Rātslaukumu, kur plkst. 18.00 notiks Bluķa vilkšanas pasākums.

Ziemas Saulgrieži ir tas īpašais laiks, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma – Saule. Tā kliedē tumsu un ar katru nākamo dienu ceļas Pasaules kalnā augšup. Svētkus, kurus mēs saucam par Bluķa vakaru, atzīmējušas un svētījušas tautas visā pasaulē, jo ar to beidzas iepriekšējais un sākas jaunais Saules gads. Arī šogad ikviens svinēt gribētājs ir aicināts svētdien doties uz Vecrīgu un piedalīties svētku atrakcijās.

Bluķa vilkšana sāksies Rātslaukumā, turpināsies pa Vecrīgas ielām un laukumiem, noslēgsies ar bluķu ugunskuru, un Ziemassvētku svinēšanu Rātslaukumā. Svētku norises vadīs Rīgas folkloras kopas – "Grodi", "Garataka", "Skandinieki", "Budēļi", "Berendejka", "Iļjinskaja pjatņica", "Rija", "Vilkači", "Vilcenes", kā arī Mālpils "Mālis", Katlakalna "Rāmupe", Līvānu "Ceiruļeits" un Bārbeles folkloras kopa. Šogad Bluķa vakara galvenā ievirze būs saistīta ar bungām un bungošanu.

Ikviens ir aicināts būt vienotiem šajā vakarā un būt kopīgiem gan domās, gan velkot bluķi, nesot gaismu katra sirdī, mājā, novadā un valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!