Piparkūku mūri, glazūras jumti un pūdercukura sniegs – tāda izskatās miniatūra piparkūku Rīga, ko radījušas māksliniece Laura Blumberga un konditore Agnese Vīdnere. Ievērojamākās Rīgas celtnes, kas pārvērstas ēdamā pilsētā, ikviens interesents var aplūkot izstādē "Piparkūku Rīga" modes un izklaides centrā "Rīga Plaza". To var izdarīt no 1. decembra līdz pat nākamā gada sākumam – 4. janvārim.

Starp piparkūku būvēm var atpazīt Pēterbaznīcu, Brīvības pieminekli, Doma baznīcu, Vanšu tiltu un pat Nacionālo bibliotēku jeb "Gaismas pili". Mājeles vēl iespaidīgākas padara lāsmainās gaismiņas, kas īpaši izceļas tumsā. Pats jaukākais – izstādes papildināšanā dalību var ņemt ikviens, kuram patīk cept piparkūku mājas – cilvēki tiek aicināti nest savus piparkūku namiņus uz "Rīga Plaza", lai miniatūrā pilsēta plestos.

"Mēdz teikt, ka Rīga nekad nebūs gatava, un tā tas laikam ir, jo arī šīs pilsētas celšanai nav ierobežojumu. Mēs katrs varam ģimenes lokā vai individuāli uzbūvēt piparkūku māju un ar to papildināt izstādi. Tā mēs kopīgi radīsim svētkus sev un citiem," savu roku pielikt aicina modes un izklaides centra "Rīga Plaza" mārketinga daļas vadītāja Urzula Spickus.

Lai izstāde "Piparkūku Rīga" kļūtu vēl krāšņāka, katru sestdienu un svētdienu līdz Ziemassvētkiem bērni tiek aicināti apmeklēt radošās darbnīcas. Radošajās darbnīcās bērni varēs celt jaunas piparkūku mājas, kas arī papildinās izstādi. Bērniem palīdzēs radošo darbnīcu pavāri, kas mācīs bērnus gatavot dažādas svētku dekorācijas. Radošās darbnīcas notiks brīvdienās no pulksten 11 līdz 18.

Lai cik kārdinoši tas arī nebūtu, piparkūku Rīgā pagaidām iekosties gan vēl nevar. Pagaidām atliek vien priecāties par konditoru veikumu un smelties Ziemassvētku sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!