Foto: LETA
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NPMD) mediķi aicina visus Latvijas iedzīvotājus trešdien, 27.novembrī, kad notiks atvadu ceremonija no traģēdijā bojāgājušajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējiem glābējiem, aizdegt svecīti šo varonīgu vīru piemiņai, portāls “Delfi” uzzināja NMPD.

Mediķi aicina pieminēt bojāgājušos savās domās un saglabāt atmiņās, "lai tās mūs vieno, stiprina un stāsta arī mūsu bērniem par cilvēka drosmi, varonību un pašaizliedzību".

NMPD izsaka visdziļāko līdzjūtību visu 21.novembra traģēdijā Zolitūdē bojāgājušo ģimenēm.

Kā stāsta traģēdijas vietā esošie dienesta brigāžu mediķi - otrais nogruvums, ko viņi redzēja savām acīm, arī daudz pieredzējušajiem mediķiem bija milzīgs šoks.

Vēl mirkli atpakaļ mediķi kopā plecu pie pleca darbojās ar šiem glābējiem, lai palīdzētu smagi cietušajiem, bet jau pēc brīža, pēc otrā nogruvuma mediķiem bija jācīnās par pašu glābēju dzīvībām.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā veikala "Maxima" ēkai Rīgā Priedaines ielā iegruvis jumts. Incidents noticis pēc sešiem vakarā, tam sekojis vēl viens jumta iegruvums, kad notikuma vietā jau darbojās glābēji.

Dzīvību zaudēja trīs glābēji, bet vēl vairāki guva ievainojumus.

Atvadīšanās no bojāgājušajiem VUGD darbiniekiem paredzēta trešdien plkst.9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!