Foto: LETA
Kas ir supermārkets - tas ir mūsu jauno laiku produkts, kas ir jāceļ pēc iespējas lētāk un primitīvāk. Lielveikali ir vieglas un pēc definīcijas lētas būves, šodien raidījuma "100g kultūras" diskusijā norādīja arhitekte Zaiga Gaile.

Runājot par traģēdiju Zolitūdē, Gaile atzina, ka viņa nezina, kā vaina tā bijusi, taču, pēc viņas teiktā, "pasūtījums pašā būtībā ir idiotisks".

"Tā nav arhitekta atbildība, bet kopumā - supermārkets ir pamatu pamats, lai cilvēki pelnītu, un tas lietuvietis ir kļuvis par bagātāko cilvēku valstī," norādīja arhitekte.

"Es gribu saprast šī projekta ideju - kur ir tas novatorisms? Vēl šim supermārketam var piekabināt klāt dzīvojamo ēku - kā vārdā? Kāpēc tiem cilvēkiem daudzstāvu mājā ir jādzīvo virs supermārketa? Un kāpēc ir vajadzīgs tas stulbais dārzs, gaisa dārzs, kur vēl liks bērnu rotaļu laukumu? Apkārt Zolitūdei ir pļavas un pagalmi," neizpratni pauda Gaile.

Jau ziņots, ka Zolitūdē 21.novembra vakarā, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, 54 cilvēki gājuši bojā un vairāki desmiti cilvēku cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!