Foto: DELFI Aculiecinieks
Par izteikumiem saistībā ar Zolitūdē notikušo "Maxima" traģēdiju atvainojusies arī "Maxima" un virkni citu uzņēmumu pārvaldošās Lietuvas holdingkompānijas "Vilniaus prekyba" vadītāja Jolanta Bivainīte, portālu "Delfi" informēja "Maxima Latvija" pārstāvis.

"Es ļoti nožēloju savus iepriekš paustos izteikumus par traģēdiju Rīgā. Tie ir bijuši neētiski, neprofesionāli un necienīgi pret visiem Latvijas iedzīvotājiem. Saprotamu iemeslu dēļ tas ir radījis šoka vilni Latvijā un vēl vairāk saasinājis atmosfēru šajā sēru laikā. Es vēlreiz no sirds atvainojos," nedēļu pēc traģēdijas saka Bivainīte.

Bivainīte intervijā aģentūrai BNS, jautāta par to, vai "Maxima" apsargi darīja visu pareizi traģēdijas dienā, atbildēja ar pretjautājumu: "Pagaidiet, kāds gan "Maxima" ar to sakars? Vai "Maxima" vainīga tajā, ka gāja bojā cilvēki?" Viņa intervijā uzsvēra, ka pārmetumiem par cilvēku neevakuēšanu neesot nekāda pamata, jo tad, kad ēka sabrukusi, "Maxima" apsargi esot palīdzējuši evakuēt cietušos. "Jumts neiebruka tādēļ, ka mēs kaut ko nebūtu izdarījuši. Tos lēmumus, ko cilvēki pieņēma šajā situācijā, viņi izdarīja pēc labākās sirdsapziņas," intervijā sacīja Bivainīte.

Ceturtdien pēc neglītas izrunāšanās par notikušo savu amatu zaudēja "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Gintars Jasinskus.

Sabiedrība un Latvijas politiķi asi reaģēja uz "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem Zolitūdes traģēdijas lietā. Viņš, komentējot premjera Valda Dombrovska lēmumu demisionēt, komentēja, sakot – atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi. Jasinsks jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc "Maxima Latvija" vadītāja sacītā, veikala darbinieki traģēdijas dienā rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas.

Zolitūdes veikalam "Maxima" 21.novembrī iebruka jumts, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Vairāki cilvēki traģēdijā cieta un ārstējas slimnīcā. Notikušo izmeklē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!