Foto: LETA
Igaunijas SOS Bērnu ciematu asociācija un Igaunijas televīzijas kanāla TV3 skatītāji kopā saziedojuši 43 980 eiro (31 610 lati) Zolitūdes traģēdijā cietušajām ģimenēm.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija saņēmusi 14 160 eiro (9950 latu) ziedojumu no Igaunijas SOS Bērnu ciematu asociācijas palīdzības sniegšanai Zolitūdes traģēdijā cietušajām ģimenēm ar bērniem, informē Latvijas asociācijas pārstāve Kristīne Tjarve.

Šos līdzekļus pēc Igaunijas SOS Bērnu ciematu asociācijas aicinājuma saziedojuši Igaunijas iedzīvotāji. Atbalsta sniegšanā Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija sadarbosies ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta un Labklājības departamentiem. Ģimenēm ar bērniem tiks nodrošināts kvalificēts psihosociālais atbalsts.

Sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu tiks finansēts psiholoģiskais atbalsts traģēdijā cietušajiem un iesaistītajiem bērniem 350 stundu apmērā, tai skaitā atbalsts, ko deviņās izglītības iestādēs saņēma bērni un skolotāji nekavējoties pēc traģēdijas. Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ar Igaunijas atbalstu finansēs 28 speciālistu darbu, kas strādāja ar minētajām mērķauditorijām uzreiz pēc traģēdijas.

Sadarbībā ar Labklājības departamentu tiks nodrošināt psihosociālais atbalsts traģēdijā cietušajām ģimenēm, ko sniegs Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas Rīgas Ģimeņu stiprināšanas projekta speciālisti.

"Tas ir ļoti briesmīgs negadījums, par ko neviens nevarētu iedomāties, līdzko izdzirdējām par nelaimi, negribējās ticēt, ka tas noticis šeit pat kaimiņos. Traģēdija notika mūsu kaimiņvalstī, līdz ar to tas attiecas uz mums, mums jāpalīdz. Viens bērns palika bez abiem vecākiem, daži bez vecvecākiem, viena daudzbērnu ģimene zaudēja māti - tie ir tikai daži piemēri, kas skāruši Latvijas galvaspilsētu. Mums ir patiešām liels prieks, ka izdevās savākt līdzekļus, lai palīdzētu kaimiņos nelaimē nonākušajām ģimenēm. Mēs zinām, kā tas ir, kad ģimenes nonāk krīzes situācijās, līdz ar to esam gatavi palīdzēt kaimiņiem grūtā brīdī," stāsta Igaunijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktors Margus Oro.

Papildus arī Igaunijas televīzijas kanāla TV3 skatītāji ir saziedojuši 30 820 eiro (21 660 latu) palīdzības sniegšanai Zolitūdes traģēdijā cietušo ģimeņu bērniem. Par šiem līdzekļiem 2014.gada pavasarī tiks organizētas nometnes bērniem, kas zaudējuši kādu no tuviniekiem. Nometnes organizēs Igaunijas nevalstiskā organizācija "Krīzes programma bērniem un jauniešiem" sadarbībā ar Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!