Foto: LETA

Valsts nolīgtā būvfirma SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" noteiktajā laikā ir pabeigusi visus nolīgtos darbus, tostarp pagaidu būvkonstrukciju izbūvi un projektēšanu, sagruvušā lielveikala "Maxima" teritorijā, līdz ar to Valsts policija (VP) varēs veikt ekspertīzēm paredzētos eksperimentus, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministra Riharda Kozlovsks (RP) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija eksperimentu varēs veikt pēc ekspertu sagatavošanās pasākumiem. Par eksperimenta sākšanas laiku policija sabiedrību informēs, tiklīdz šie sagatavošanās pasākumi būs pabeigti.

Jau ziņots, ka Iekšlietu mimistrijas pārraudzībā esošā Nodrošinājuma valsts aģentūra līgumu ar būvfirmu SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" noslēdza 2013.gada 28.decembrī. Līgums noteica, ka paredzētie darbi veicami ne vēlāk kā 14 nedēļu laikā, proti, līdz šodienai.

Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāve Ieva Rekšņa aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka ar līgumu paredzēts izstrādāt darbu veikšanas projektu un ar pagaidu balstiem nostiprināt pagraba pārsegumu, nepieciešamības gadījumā novācot būvgružus no pagraba pārseguma un būvgružus pārvietojot VP ekspertu klātbūtnē.

Tāpat līgumā bija noteikts piecām atlikušajām kopnēm uzstādīt pagaidu balstus saskaņā ar Rīgas Tehniskās universitātes ekspertu norādījumiem.

Līgums arī paredzēja, ka tiks izstrādāts darba veikšanas projekts un no saliekamo ievietņu elementiem izveidots konstrukciju mēraparāts uzstādīšanai un esošo konstrukciju uztveršanai būvdarbu un ekspertīzes laikā. Tāpat bija nepieciešams izstrādāt baseinu jumta konstrukciju noslogošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!