Sastāvdaļas:

  • kāpostgalva ~500 g
  • 2 sīpoli
  • šampinjoni (vai baravikas) 200 g
  • burkāni 200 g
  • krējums 25% 150 g
  • koriandrs, malts
  • sāls, pipari
  • 1 ēd.k. auzu pārslu "Herkuless"
  • 1 gl. tomātu sulas un sausā heresa
  • Pagatavošana:

    Kāpostgalvu nomazgātu liek karstā gaisa krāsniņā uz 5 min. maksimālā temperatūrā. Tad kādas 8 virsējās lapas noņem veselas, izgriež kacenu un pārējo sasmalcina.

    Sakapā kubiņos sīpolus un sēnes. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

    Pannā sacep sīpolu, burkānus un sēnes, pieliek krējumu un pasautē, līdz sāk biezēt. Tad liek klāt kāpostus un garšvielas, un pavāra vēl 4-5 min. Kad padziest, iemaisa auzu pārslas.

    Uz kāpostu lapām liek gatavo pildījumu un tin tīteņus, kā parasti.

    Kārto panniņā un pārlej ar tomātu sulas, heresa un krējuma maisījumu. Apsedz ar foliju un cep 250 grādos 15-20 min.

    Vislabāk garšo ar ceptiem kartupeļiem (ar ķimenēm).

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!