Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzliek uz šķīvja gabaliņu. Šķīvja malā uzlej rīvētu aveņu mērci. Rotā ar piparmētru lapiņu.

Biezpiena kūkas gatavošana

Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu. Uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē.

Biskvīta pagatavošana

  • Soda 50 g
  • Kviešu milti 50 g
  • Cukurs 80 g
  • Olas 2 gab.
  • Kakao pulveris 40 g
  • Ūdens 30 g
  • Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200°C, 10 min.

    Pildījuma pagatavošana

  • Ūdens 200 g
  • Rīvēts biezpiens 200 g
  • Putukrējums 400 g
  • Žāvētas aprikozes 130 g
  • Ūdeni, biezpienu, miltus samaisa kopā. Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes, putukrējumu un samaisa.

    Rīvētas avenes ar cukuru

  • Saldētas avenes 700 g
  • Cukurs 120 g
  • Saldētas avenes atlaidina 0...+6°C un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ, līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!