Sastāvdaļas:
- 120 g rupjmaizes rīvmaizes
- 200 g saldā krējuma 35%
- 100 g marskapones siera
- 100 g ābolu biezeņa
- 40 g kaltētu dzērveņu
- 40 g pūdercukura
- 40 ml melnā balzama
- 150 ml dažādu ogu mērces
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Rīvmaizi ber uz paplātes un liec grauzdēties karstā krāsnī 5-7 min. Ļauj atdzist un sajauc maizi kopā ar 2/3 ogu mērces un melno balzamu.
- Karstā ūdenī izmērcē dzērvenes. Saputo saldo krējumu, tad pievieno maskarpones sieru un pūdercukuru. Saputo līdz vieglām un mīkstām mākoņu putām. Uzmanību - nedrīkst pārkult. Beigās iecilā ābolu biezeni un iejauc briedinātas dzērvenes.
- Traukā pamīšus kārto maizes masu un krējumu, augšu nobeidzot ar maizes kārtu. Gatavo kārtojumu liec ledusskapī.
- Atlikušo mērci izmanto, pasniedzot ēdienu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit