Foto: ČetrasSezonas.lv
Ziema ir īstais laiks, kad baudīt krūzi tumīgas un saldas karstās šokolādes. Šī pagatavota no īstas melnās šokolādes, kas dzērienam dod ne pārāk lielu, bet sabalansētu saldumu. Ja vēlies saldāku, pielej nedaudz medus vai tumšā cukura sīrupa, bet, ja dzēriens domāts pieaugušajiem, tad pielej nedaudz ruma.

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs piena
  • 120g melnas šokolādes, smalki sakapāta

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri pienu, līdz tas sāk vārīties, bet neļauj burbuļot.
  2. Blenderī lej pienu un ber iekšā šokolādi. Blenderē vismaz 1 minūti, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Ja tev nav blendera, tad šokolādi ieber katliņā un maisi, līdz tā izkususi.
  3. Lej krūzēs un pasniedz vai arī iesaiņo līdzi termosā kopā ar vienreiz lietojamām glāzītēm, un laiks doties ziemas piknikā, pastaigā vai slēpot.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!