Aicinām ar šo kūku ielīgot Jāņus un zemeņu laiku. Šī ir 100 reizes paša Hercoga pārbaudīta recepte, kas noslīpēta tiktāl, ka nevar nesanākt. Kraukšīgs smilšu mīklas groziņš, gaisīga un sulīga biezpiena kārta un, protams, zemenes! Dekorēsim šo skaisto un gardo biezpiena kūku ar svaigām zemenēm un kakao vai pūdercukura sirsniņām un svinēsim vasaru!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Mīklai

  • 300 g Hercogs miltu
  • 150 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 1 ola
  • ½ paciņa (~ 8 g) cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam

  • 400 g sausa biezpiena
  • 4 olas
  • 100-120 g pūdercukura
  • ½ tējkarote vaniļas cukura
  • rīvēta citrona miziņa
  • 1 vidēja citrona sula
  • 3 ēdamkarotes Hercogs miltu
  • 3 ēdamkarotes rīvētu svaigu zemeņu ar cukuru

Dekorācijai

  • Hercogs sirsniņas trafarets
  • pūdercukurs vai kakao
  • 10 zemenes

8-12 porcijas

Pagatavošanas gaita:

1. Sviestu saputo ar cukuru un šķip sniņu sāls. Pievieno olu un kār tīgi izmaisa. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.

2. Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 15 - 20 minūtēm ledusskapī.

3. Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

4. Biezpienam pievieno pūdercukuru, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa.

5. Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos biezpiena masā.

6. Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 180 °C 10 - 15 minūtes.

7. Kūkas pamatni izņem no cepeš krāsnis, noņem cepamo papīru ar putraimiem. Vispirms uzziež svaigi rīvētās zemenes ar cukuru, tad - biezpiena masu. Izlīdzina kūkas virsu un liek cepeškrāsnī. Cep 150 °C 55 - 60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Kūka ir gatava, kad mīkla nelīp klāt pie irbulīša.

8. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura vai kakao sirsniņām un svaigām zemenēm.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!