Sātīga krāsainā zupa

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Šī ir rudens zupa, kad pieejami cukīni, kāda dille. Zirnīši gan jau jāņem no saldētavas. Zupa ir sātīga, viegli pagatavojama un ātra. Tikai atceries, ka labas zupas pamatā vienmēr ir labs buljons (vislabāk – pašu vārīts vai vismaz bioloģisks un gards, bez daudz sāls).

Sastāvdaļas:

  • 100 g saldētu zirnīšu
  • 100 g burkānu
  • 150 g kartupeļu
  • 150 g žāvētas vistas
  • 2 lielas ķiploka daivas plānās šķēlēs
  • 100 g cukīni
  • ½ čili plānās strēmelēs, ja vēlies
  • 900 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • dilles

Pagatavošana:

  1. Katlā liec buljonu, zirnīšus, burkānus, kartupeļus, žāvēto vistu, ķiploku, čili. Liec uz vidējas liesmas vārīties. Kad sāk burbuļot, liesmu samazini, uzliec vāku (pavisam neaiztaisot) un vāri kādas 10-15 minūtes, līdz burkāni un kartupeļi mīksti.
  2. Tad pievieno cukīni un turpini vārīt, līdz tie gatavi, kādas 5 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Tas jādara beigās, jo žāvētā vista un buljons jau mēdz būt sāļi.
  3. Pasniedz, uzberot svaigas sakapātas dilles.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!