Sastāvdaļas:
- 100 g saldētu zirnīšu
- 100 g burkānu
- 150 g kartupeļu
- 150 g žāvētas vistas
- 2 lielas ķiploka daivas plānās šķēlēs
- 100 g cukīni
- ½ čili plānās strēmelēs, ja vēlies
- 900 ml vistas vai dārzeņu buljona
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- dilles
Pagatavošana:
- Katlā liec buljonu, zirnīšus, burkānus, kartupeļus, žāvēto vistu, ķiploku, čili. Liec uz vidējas liesmas vārīties. Kad sāk burbuļot, liesmu samazini, uzliec vāku (pavisam neaiztaisot) un vāri kādas 10-15 minūtes, līdz burkāni un kartupeļi mīksti.
- Tad pievieno cukīni un turpini vārīt, līdz tie gatavi, kādas 5 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Tas jādara beigās, jo žāvētā vista un buljons jau mēdz būt sāļi.
- Pasniedz, uzberot svaigas sakapātas dilles.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit