Foto: Publicitātes foto

Gardēži - sarosieties! Piedāvājam jums redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas" laikā!

Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri "Baltic Beach Hotel" restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".

Turpinot tematisko rakstu sēriju, arī turpmākajās nedēļās turpināsim jūs iepazīstināt ar labākajām meistarklases receptēm, un kā trešo jūsu uzmanībai piedāvājam recepti "Liellopa karpačo ar rukolas salātiem, ķiršu tomātiņiem un 'Džiugas' sieru".

Nepieciešams:

Liellopa fileja - 130 g
Rukolas salāti - 30 g
Olīveļļa - 5 g
Baltais Balzamiko etiķis - 5 g
Pūdercukurs - 1 g
Ķiršu tomātiņi - 30 g
Džiugas 12 mēnešus nogatavinātais siers - 35 g

Pagatavošana:

  • Liellopa fileju attīrām, tinam pārtikas plēvē un liekam saldētavā. Kad gaļa sastingusi, griežam ļoti plānās šķēlītēs un kārtojam uz šķīvja.
  • Pa virsu liekam rukolas salātus, slacītus ar olīveļļu un etiķi, liekam klāt ķiršu tomātiņus.
  • Uz salātiem kārtojam plāni grieztu Džiugas cieto sieru.



Receptē tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.


Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!