Foto: PantherMedia/Scanpix
Pozitīvās tendences valsts ekonomikas attīstībā ļaus valdībai īstenot apņemšanos jau šogad indeksēt mazās pensijas un no nākamā gada atsākt visu pensiju indeksāciju, norāda partijas “Vienotība” valde.

Vecākā gadagājuma ļaudis allaž nākuši talkā Latvijas valstij izšķirošos brīžos - gan savos spēka gados atmodas un barikāžu laikā, gan palīdzot valstij pārvarēt neseno finanšu krīzi. Viņi ir pelnījuši mūsu cieņu un godprātīgu attieksmi. Valdības uzdevums ir turēt doto vārdu un pensijas indeksēt, uzsver "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Ļoti svarīgs šajā situācijā ir atklāts un godīgs dialogs, tādēļ valdībai, Saeimai un pensionāru organizāciju pārstāvjiem kopīgās sarunās jāspēj vienoties par ilgtermiņa plānu Latvijas senioru sociālā stāvokļa uzlabošanai, norāda Āboltiņa.

Partija jau iepriekš norādījusi, ka partijas nākamā gada budžeta prioritāte ir sociālās nevienlīdzības mazināšana sabiedrībā. Līdz ar pensiju indeksācijas atsākšanu nozīmīga ir arī plānotā minimālās algas palielināšana un nodokļu sloga samazināšana, mērķētu atbalstu sniedzot tiem, kam tas visvairāk nepieciešams - vecākā gadagājuma cilvēkiem, mazo un vidējo algu saņēmējiem un ģimenēm ar bērniem.

Šiem jautājumiem jābūt vienai no galvenajām valdības prioritātēm, veidojot nākamā gada valsts budžetu, lai valsts attīstībā vērojamo izaugsmi savā ikdienā izjustu ikkatrs Latvijas iedzīvotājs, īpaši iedzīvotāji ar zemākiem ienākumiem un strādājošas ģimenes ar bērniem, norāda "Vienotība".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!