Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar mīlestību gatavots ēdiens vienmēr garšos lieliski. Katra saimniece zina svarīgākos nosacījumus gardu ēdienu pagatavošanā, tomēr nereti no lieliska rezultāta kārtējo maltīti var šķirt pāris vienkāršu, tomēr būtisku kļūdu, ko apkopojis arī portāls "Shape".

Pannas piekraušana

Nevēloties sasmērēt papildu šķīvjus un lieku reizi izmazgāt pannu, mēdzam to piekraut pilnu ar pagatavojamajiem produktiem. Tā rezultātā, gatavojot, piemēram, sautētus dārzeņus, neļaujam izdalīties tajos esošajai sulai, un dārzeņi nevis sautējas, bet vārās, iztvaikojot tajos esošajām vērtīgajām vielām.

Lai dārzeņi izdotos patiesi gardi, nezaudējot arī tiem raksturīgo aromātu un garšu, atceries, ka tiem gatavošanas procesā jāsaskaras ar pannu, raksta "Shape".

Nepietiekams garšvielu daudzums

Tieši garšvielas ēdieniem piešķir īpašu garšu, tomēr nereti, uztraucoties par ēdiena pārsālīšanu vai pārāk asa gala rezultāta iznākumu, pievienojam tās mazāk nekā vajadzētu.

Speciālisti uzsver, ka tieši garšvielas rada restorānos sastopamo kraukšķīgo garoziņu ap gaļas vai kādu citu ēdienu un no to lietošanas arī mājās nevajadzētu izvairīties. Tāpat "Shape" atgādina, ka ja izmanto kvalitatīvas garšvielas, reizi pa reizei ēdienu padarot piesātinātāku, tavai veselībai kaitēts netiks.

Eļļas karsēšana

Vairums no mums, pirms eļļas uzliešanas pannai, nogaida, līdz tā ir uzkarsusi. Šefpavāri savukārt iesaka eļļu liet uz aukstas virsmas un ļaut tai uzkarst līdz ar pannu.

Jo šķidrāka un kustīgāka tā būs, jo panna būs karstāka un ēdiena gatavošanai draudzīgāka. Šo principu īpaši ieteicams ievērot, gatavojot ķiplokus un citus produktus, kuri jāuzmana no piedegšanas.

Gaļas pārcepšana

Lai gaļa vai zivs izdotos sulīga, tai pirms cepšanas jābūt istabas temperatūrā. Šo nosacījumu īpaši svarīgi ir ievērot tad, ja cepamais gaļas gabals ir biezs, pretējā gadījumā tā vidus paliks sasalis un negatavs, savukārt malas – pārcepsies, kļūstot sausas un bezgaršīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!