Foto: Shutterstock
Ja kājas arvien vairāk par sevi sāk atgādināt, ir skaidrs, ka tām jāsniedz vairāk rūpes.

1. Lai gūtu sirdsmieru, dodies pie flebologa un pārbaudi kāju veselību, veicot dupleksulrasonogrāfiju. Tomēr, ja nav simptomu, tas nenozīmē, ka nav jāiet arī pie ārsta. Diemžēl vēnu slimības ne vienmēr liek par sevi manīt. Bieži vien slimība jau ir ielaista tiktāl, ka palīdzēt var tikai operācija.

2. Ja izmeklējuma laikā atklājas, ka asinsvadi ir veseli, tuvu ādai un traucē tikai kosmētiski, šo defektu novēršanai var pielietot vairākas metodes. Putu skleroterapiju var veikt pārdesmit minūšu laikā, ievadot medikamentu, kas iedarbojas uz vēnas sienu, un vēna slēdzas. Transkutāno lāzerterapiju vai intensīvi pulsējošās gaismas terapiju izmanto gan sīko asinsvadu kapilāru slēgšanai, gan ādas pigmentācijas seku novēršanai ar patiešām labiem rezultātiem, jo Latvijā pieejams plašs šo tehnoloģiju klāsts. Dažas no tām ir unikālas, jo atklāj vēl nebijušas ārstēšanas iespējas! Savukārt termokoagulācijas metode ļauj slēgt vissīkākos asinsvadu kapilārus gan uz sejas, gan kājām.

3. Ja dupleksonogrāfija parāda, ka vēnas ir slimas un operējamas, nevilcinies, jo vēnas, kas ir "izgājušas no ierindas" un vairs nefunkcionē, sāk bojāt veselās vēnas un traucēt izskatam. Uzmeklē uzticamu ārstu, kurš, balstoties uz izmeklējuma rezultātiem, ieteiks tavām vēnām vispiemērotāko ārstēšanas metodi. Palūdz, lai viņš izskaidro arī tās būtību un priekšrocības. Nebaidies paust arī savas vēlmes un finansiālās iespējas, jo Latvijā ir pieejamas visas pasaulē pielietotās un mūsdienīgās vēnu ārstēšanas metodes, kuras iespējams pielāgot katram pacientam individuāli, ņemot vērā viņa konkrēto situāciju. Turklāt vēnu ārstēšana nekad vēl nav bijusi tik efektīva un mazinvazīva kā šobrīd.

Organismam par visdraudzīgākajām operācijām ir atzītas ūdens tvaika mikroimpulsu un biolīmes metodes. Ūdens tvaika mikroimpulsu metodē kā enerģijas avots vēnas slēgšanai tiek pielietots destilēta ūdens tvaiks. Atšķirībā no lāzera, kas darbojas 400–450 grādu temperatūrā, tvaika metodei nepieciešami vien tikai 120 grādi, tātad apkārtējiem audiem jāabsorbē daudz mazāks karstums. Arī biolīme ir organismam labvēlīga, jo tai nav indīgi piejaukumi, kas varētu kaitēt apkārtējiem audiem. Biolīmes operācijas laikā nav termiska iedarbība uz apkārtējiem audiem, līdz ar to nav nepieciešama atsāpināšana. Šai metodē vēl ir virkne priekšrocību, turklāt ASV Pārtikas un zāļu pārvalde ir oficiāli apstiprinājusi un atzinusi par drošu šo metodi. Tā kā ASV patērētāju aizsardzības sistēma ir viena no stingrākajām pasaulē, šim starptautiskajam apstiprinājumam ticamības pakāpe tiešām ir ļoti augsta.

Kājas tevi nes visu dzīvi, tāpēc tava laime, iespējams, ir atkarīga no tā, cik laimīgas jūtas kājas! Tas ir pietiekami liels iemesls pienācīgi parūpēties par to veselību!

Tāpēc vēl tikai aprīlī Veselības centrs 4 (VC4) iesaka pārbaudīt vēnu veselību ar 40 % atlaidi un neatlikt flebologa konsultāciju, pēc kuras apmeklējuma būs iespēja izmantot 50 īpašos piedāvājumus. Detalizētāk par akciju skaties šeit: http://ejuz.lv/7k5

Tāpat īpaši izdevīga bonusu pakete vēnu operācijas veikšanai, tiks piedāvāta pacientiem, kas flebologa konsultāciju apmeklēs VC4 izbraukuma vizītes ietvaros, kādā no Latvijas pilsētām.

http://www.venas.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!