Foto: Publicitātes attēls

Arvien vairāk ikdienā redzam piemērus, kad garīgās vērtības ienāk uzņēmumu ikdienā. Garīgās prakses, apzinātības treniņi, meditācijas, fiziskās aktivitātes, runājam par dažādību un prasmi pieņemt vienam otru, cienīt, uzticēties, būt pateicīgiem, līderiem tiek ieteikts par līderību domāt kā par kalpošanu, dzīves skolu. Tās visas ir garīgas vērtības un tā mūs atšķir no robota un mašīnām, kas ir kļuvuši par mūsu kolēģiem.

Krīze mūs visus parāvusi gaisā, liekot aizdomāties - vai tas veids kā esam strādājuši ir ilgtspējīgs, šķiet, no nezināmām dzīlēm cilvēkos parādās iejūtība pret sevi, vienam pret otru, sapratne, ka visi esam vienā laivā. Ja krīzi izmantojam kā iespēju, tad transformējamies un atveramies jaunajam. Citiem cilvēkiem, citām iespējām, kļūstam citi. Pētījumi jau tagad saka, ka šī krīze līderību mainīs uz neatgriešanos un mums jārēķinās, ka tā pieprasīs vēl lielāku sapratni un cilvēcību, jo uzņēmuma vērtības, nevar balstīties vien uz papīra. Par cilvēcīgiem tiek saukti garīgi cilvēki, garīgās profesijās strādājoši cilvēki, šajā izpratnē, saprotot, ka garīgs, nozīmē reliģisks. Šodienas epizodē skaidrosim, ko nozīmē būt garīgam un vai tāds cilvēks vispār spēj dzīvot biznesa pasaulē, vai garīgums ir attīstības mehānisms vai tikai pārejošs trends?

Šodien pie manis podkāstā ciemojas Indulis Paičs, lektors, teologs un mācītājs - vairāku grāmatu autors, tiešsaistes vietnes Elizeja vadītājs. 14.02.2021. epizode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!