Foto: Shutterstock
Rudens un ziema Latvijā nāk ar neizbēgamām spēcīgām vēja brāzmām, lietusgāzēm un sniegputeņiem, kas var nodarīt kaitējumu ne tikai mūsu mājoklim, bet arī nopietni traucēt ikdienas gaitas un sagādāt ne mazums neērtību.

pasargāt sevi un dzīvesvietu dabas stihiju laikā, mēs jau zinām, bet noteikti nenāktu par ļaunu nodrošināties ar dažām lietām, kas spēcīga negaisa vai citu dabas untumu laikā var noderēt gan daudzdzīvokļu namā, gan privātmājā vai laiku saimniecībā.

Foto: Shutterstock
Lai tumsa neglūn no pakšiem

Bieži vien spēcīgā vējā, lietusgāzēs vai sniegputeņa laikā tiek traucēta elektrības padeve. Lai nepaliktu tumsā, noteikti mājās vajag turēt sveces vai lukturīšus.

Ja arī elektriskā gaisma mājoklī nepazudīs, sveces vienmēr noder romantiskam vai pārdomu pilnam vakaram, kad daba plosās aiz loga.

Foto: Shutterstock
Padomā par sakariem

Lai nepaliktu bez iespējas sazināties ar tuviniekiem un draugiem (vai - sliktākajā gadījumā - ar glābšanas dienestiem), tuvojoties vētrai, der pārliecināties, ka mobilais telefons ir uzlādēts.

Tāpat nenāktu par ļaunu nodrošināties ar ārējo telefona rezerves akumulatoru, kas, ja nebūs vajadzīgs dabas stihiju laikā, lieti noderēs, dodoties ceļojumos vai garākos braucienos.

Šīs īpaši noderīgs varētu būt tiem, kas dabas stihiju laikā atrodas kādā vientuļākā vietā - ja nebūsi sazvanāms nosēdušās baterijas dēļ, tuvākajiem tas radīs tikai papildu stresu.

Foto: Shutterstock
Bads nav draugs

Gan sniegputenis, gan plūdi var ierobežot pārvietošanos. Ja pastāv draudi tikt ieputinātam vai dzīvo vietā, kur izkļūšanu no mājām un tikšanu līdz veikalam var apgrūtināt applūduši ceļi, turi mājās krekerus un konservus.

Protams, var padomāt arī par smalkākām uzkodām, bet paturi prātā - ja nebūs elektrības, tām jābūt tādām, ko var glabāt arī ārpus ledusskapja.

Foto: Shutterstock
Galvenais, lai kājas siltas

To, cik svarīgi ir turēt kājas siltumā, šķiet, neapstrīdēs neviens, bet īpaši svarīgi tas ir brīžos, kad no debesīm gāžas lietus, bet apstākļu dēļ esi spiests doties laukā no siltā mājokļa.

Lai gan gumijnieki nebūt nav uzskatāmi par stilīgāko garderobes sastāvdaļu, tiem vajadzētu būt apavu plauktā, jo noderēs gan skrējienā uz pilsētas veikalu, gan brišanai uz malkas šķūnīti pēc kurināmā, gan nokļūšanai drošākā vietā, ja tuvosies plūdi.

Atbildi uz jautājumu un piedalies "NetAtmo Weather Station" izlozē!

Atrodi šajā sadaļā izvietotos jautājumus, atbildi uz tiem un reģistrējies AAS "Balta" sarūpētās balvas izlozei. Šī gada 27. oktobrī, 10. novembrī, 24. novembrī un 8. decembrī tiks izlozēts mūsdienīgs rīks - "NetAtmo Weather Station".

Katrs dalībieks var atbildēt uz vairākiem jautājumiem, bet uz katru no tiem vienu reizi. Jo vairāk jautājumi atbildēti, jo lielāka iespējamība laimēt balvu. Aizpildot kontaktu formu un reģistrējoties, apliecināt, ka esat iepazinies ar konkursa noteikumiem.

"NetAtmo Weather Station" ir bezvadu ierīce, kas paredzēta, temperatūras, gaisa mitruma un kvalitātes, CO2 un trokšņa līmeņa noteikšanai. Iegūtos datus iespējams apskatīt, izmantojot "Android", "Apple", "Windows" ierīcēm pieejamo aplikāciju un tīmekļa aplikāciju. Komplektā ietilpst divas ierīces - viena lietošanai iekštelpās, viena ārpus tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!