Letālu injekciju saņēma Donalds Bērdslijs, kurš bija izdarījis trīs slepkavības un bija iekļauts nāvessoda izpildes sarakstā jau kopš 1984.gada.

Švarcenegers noraidīja notiesātā lūgumu pēc žēlastības, apgalvojot, ka Bērdslijs ir sapratis sava nodarījuma apmērus. Bērdslija advokāts izteicās, ka šis nāvessods ir “pazemojis ikvienu iedzīvotāju”.

Aizstāvji apgalvo, ka 1981.gadā, kad Bērdslijs nogalināja 19 un 23 gadus vecus jauniešus, strīdoties par narkotikām, viņš cieta no smadzeņu darbības traucējumiem.

Pirms tam viņš bija izcietis septiņu gadu cietumsodu par 1969.gadā izdarītu slepkavību, informē BBC.

Švarcenegers ir pārliecināts, ka “šis cilvēks nespēj atšķirt labo no ļaunā”, tāpēc ir atteicies apžēlot viņu. Kopš viņa ievēlēšanas gubernatora amatā Švarcenegers deva atļauju izpildīt nāvessodu vēl vienam noziedzniekam, masu slepkavam Kevinam Kūperam. Taču federālā apelācijas tiesa nolēma piespriest šim cilvēkam cita veida sodu.

Kalifornijā, kur nāves sodu sarakstā ir vēl aptuveni 600 cilvēku, šis sods netika izpildīts kopš 2002.gada janvāra.

Nāvessoda izpildes dienā protesta demonstrācijā pie cietuma piedalījās aptuveni 200 cilvēku. Bērdslijam pēdējās dzīves stundas bija ļauts pavadīt atpūtas telpā, kur viņš varēja statīties televīziju, lasīt vai sarunāties ar savu garīgo padomdevēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!