Ukrainas jaunā valdība nosūtīs tūkstošiem karavīru uz noziedzības plosītajiem reģioniem, cerot ar šo soli samazināt korupciju reģionos, teikts trešdien izplatītā Iekšlietu ministrijas paziņojumā.
Vairāk nekā 1500 Iekšlietu ministrijas karavīru šonedēļ paredzēts nosūtīt uz austrumu reģionu Doņecku kā papildspēkus vietējiem miličiem, kuri saka, ka nav spējīgi tikt galā ar bandītiem un organizētās noziedzības bandām reģionā.

Karavīriem bez tam būs arī tiesības veikt arestus un strādāt ceļu kontrolpunktos visā reģionā, sacīja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Inna Kisela.

Krieviski runājošais Doņeckas reģions tiek uzskatīts par vienu no noziedzīgākajiem Ukrainas reģioniem, kur plaši izplatīts rekets un laupīšana dienas laikā un centrālā valdība ne vienmēr spēj īstenot savu gribu, saskaroties ar ietekmīgo Doņeckas industrijas magnātu pretestību.

Iekšlietu ministrijas spēki koncentrēsies uz noziedznieku bandu likvidēšanu, sacīja Kisela.

Otrais operācijas posms sāksies martā, kad vairāk nekā 1000 karavīru paredzēts nosūtīt uz pozīcijām četros rietumu Aizkarpatu reģiona rajonos.

Aizkarpatu reģions ir ne tikai desmitiem organizētās noziedzības bandu mājvieta, kuras apsēdušas mazo biznesu, bet arī kontrabandas centrs starp Ukrainu un Eiropas valstīm.

Ukrainas jaunais prezidents Viktors Juščenko korupcijas likvidēšanu valstī ir izvirzījis par savas administrācijas galveno prioritāti.

Starptautiskā pretkorupcijas organizācija "Transparency International" pēdējos piecus gadus Ukrainu ir atzinusi par vienu no korumpētākajām Eiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!