Eiropas lielākajā vētrā bojā gājušo skaits ir pārsniedzis simtu pēc jauniem upuriem un postījumiem Francijā un Spānijā pirmdienas vakarā. Stihija pirmdien postīja Francijas dienvidrietumu daļu, izraisot vismaz 12 cilvēku bojāeju, un daudzus ievainoja krītoši koki un atlūzas. No šiem bojā gājušajiem seši bija autobraucēji, kuru automašīnas sadragāja krītoši koki.
Vēl pieci cilvēki gāja bojā Spānijas ziemeļos, kad Spānijas Atlantijas okeāna piekrastē atgriezās vēji, kuru ātrums Francijā sasniedza 150 kilometrus stundā.

Francijā svētdien gāja bojā 40 cilvēki - gandrīz puse no 82 svētdien reģistrētajiem Francijā, Lielbritānijā, Spānijā, Beļģijā, Vācijā, Šveicē un Itālijā.

Francijā svētdien palika bez elektrības pusotrs miljons dzīvokļu, bet pirmdienas vētras rezultātā - vēl 900 tūkstoši. Vētra lika pārtraukt no tankkuģa "Erika" izplūdušās naftas savākšanu Francijas rietumu piekrastē.

Svētdien vētrā cieta daudzi vēstures pieminekļi Parīzē un tās apkārtnē, to skaitā Versaļas pils, Parīzes Dievmātes katedrāle un Panteons. Versaļā tika nolauzti vai izgāzti 10 tūkstoši koku, no kuriem vienu bija iestādījis Napoleons Bonaparts, bet Vensēnas un Buloņas mežos - 150 tūkstoši koku.

Vācijā vētra "Lotārs" ("Lothar") prasīja vismaz 17 cilvēku dzīvības. Šveicē gāja bojā 12 cilvēku, Itālijas Alpos - trīs, Lielbritānijā un Īrijā - astoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!