Maķedonija otrdien paziņoja, ka etnisko albāņu kaujiniekiem ir 24 stundas laika, lai padotos vai atstātu šīs valsts teritoriju. Ultimātā, kuru parakstījuši iekšlietu un aizsardzības ministri, teikts, ka no otrdienas pusnakts līdz trešdienas pusnaktij Maķedonijas kareivji nešaus uz nemiernieku pozīcijām Tetovas apkaimē, ja vien nebūs spiesti to darīt pašaizsardzības nolūkā.
"Beidzoties šim termiņam, Maķedonijas drošības spēki turpinās izmantot visus pieejamos līdzekļus pret teroristu pozīcijām, līdz to pilnīgai iznīcināšanai," teikts paziņojumā.

Ultimāts tika izdots tikai dažas stundas pēc tam, kad Maķedonijas spēki pirmo reizi kopš pagājušās trešdienas, kad izcēlās sadursmes ar albāņiem kalnainajā apvidū pie Tetovas, sāka izmantot tankus.

Ministrijas norāda - tanku zalves apliecina, ka Maķedonijas spēki "nepiekritīs kompromisiem un cīnīsies pārliecinoši ar visiem pieejamiem līdzekļiem".

"Lai izvairītos no liekiem upuriem un par gūstekņiem sagrābtu nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšanas, Maķedonijas drošības spēki uzstāda teroristiem ultimātu nolikt ieročus un padoties, vai arī atstāt Maķedonijas teritoriju," teikts ultimātā.

Skopje paziņojusi, ka lielākā daļa sadursmēs iesaistīto kaujinieku Maķedonijas teritorijā ienākuši no galvenokārt albāņu apdzīvotās Kosovas provinces Dienvidslāvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!